На тази закуска никой у нас не може да устои: Кифлички за гладници - топли, пухкави, с вълшебна...
5 Август 2016
12342
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
За тестото: 1 кг брашно 400 мл прясно мляко 3 яйца 1 кубче прясна мая 1 супена лъжица сол 2 супени лъжици захар 150 мл олио Плънка: 250 гр. маргарин 350 гр.
сирене
500 гр. шунка
1 яйце
50 гр. сусам
Приготвяне: Замесва се тесто със захванатата в топлото мляко мая и се оставя да втаса хубаво. Сиренето се натрошава с вилица и се смесва с яйцата. Шунката се нарязва на тънки кръгчета. След като тестото втаса, се разделя на две части и се разточват кори. Върху всяка кора се поставят парчета маргарин и в началото ѝ се подрежда шунката, върху нея - плънката от сирене, след което корите се навиват на рула. Нарязват се на парчета по дължина и се нареждат в тавата. Оставят се да втасат. Поръсват се със сусам и се пекат на 200 градуса около 30 минути.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари