Лазанята е любимото ни ястие от италианската кухня. Днес обаче ви предлагаме една лятна версия на обичаната лазаня - без кори и месна плънка, в основата на която е друг любим продукт, тиквичките.
Лазаня от тиквички със сирена
Необходими съставки:
-
4 тиквички
-
зехтин
-
сол
-
средиземноморски подправки
-
40 грама пармезан
-
60 грама моцарела
-
230 грама рикота
-
черен пипер
-
3 скилидки чесън
-
копър
-
магданоз
-
слънчогледово олио
-
маринара сос
Начин на приготвяне:
1. Нарежете тиквичките на филийки и ги наредете в предварително намазана с масло форма за печене. Добавете сол, средиземноморски подправки и зехтин. Печете ги около 20 минути при температура от 200 градуса по Целзий. Когато са готови ги оставяме да изстинат.
2. Междувременно смесете в купа 40 грама пармезан, 60 грама моцарела, 230 грама рикота, сол, черен пипер, 2 супени лъжици зехтин, 3 скилидки чесън, магданоз и копър
3. Намажете съда за печене със слънчогледово масло и добавете доматен сос. Наредете ред тиквички и ги залейте със сместа от сирена. Отгоре поръсете още доматен сос.
4. Повтаряйте процедурата до изразходване на всички съставки. Накрая поръсете всичко с настъргана моцарела и печете около 25 минути при температура 200 градуса.
Да ви е сладко!