Мойте Рецепти
750 гр. свинско месо
1 кг кисело зеле
1 глава лук
3 с.л. олио
червен пипер на вкус
сол на вкус
червен пипер на вкус
Свинското се нарязва на едри парчета, след което се запържва леко в тенджера със загрято олио, колкото да хване златиста коричка. Месото се изважда от тенджерата и в същата мазнина се пускат ситно нарязаният лук с малко червен пипер, черен пипер и сол на вкус. Щом лукът се запържи, месото се връща в тенджерата и се пържи заедно с лука и подправките още 5-10 минути.
През това време киселото зеле се измива хубаво и се нарязва на тънки ивици. Прехвърля се в дълбока тава заедно със съдържанието на тенджерата с месото. Разбърква се хубаво и се залива с малко вода (до половината на тавата). Пъха се в добре загрята фурна и се оставя да се пече на по-бавен огън, докато месото се зачерви, а зелето се запече хубаво и водата изври.
Автор: lakomnik.bg