Навиваш, режеш на кръгчета и редиш - буквално разцъфва в тавичката, а вкусът е бомба!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Навиваш, режеш на кръгчета и редиш - буквално разцъфва в тавичката, а вкусът е бомба!
Навиваш, режеш на кръгчета и редиш - буквално разцъфва в тавичката, а вкусът е бомба!
5598
Навиваш, режеш на кръгчета и редиш - буквално разцъфва в тавичката, а вкусът е бомба!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пухкаво тесто, в което са увити най-сочните и ароматни парченца кренвирш - кой може да устои на това? Днешната рецепта е лесна и може да се приготви с буквално всяко тесто с мая . Не изисква много време, а резултатът винаги е супер! И така:

хотдог пай

Хот-дог пай с кренвирши

Продукти:

250 мл топла вода

500 гр.брашно

1 ч.л.сол

1 с.л.захар

50 мл олио

1 пак.

(7 гр.) суха мая

8 кренвирша

150 гр.кашкавал

Приготвяне:

Добавете маята, захарта и солта към пресятото брашно и разбъркайте. Добавете в кладенче, оформено в брашното, затоплената вода и разбъркайте леко. Добавете олио или зехтин и замесете течността с брашното, докато започне да се отлепя от стените на купата. Месете няколко минути на ръка върху набрашнен плот. Оформете тестото на гладка топка и я върнете в купата. Покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса двойно - около час или два. 

хотдог пайхот-дог пай

През това време настържете кашкавала. Поомесете втасалото тесто и го оставете да втаса втори път. 

Разделете готовото тесто на две части. Всяка част разточете на правоъгълник, като едната страна трябва да е равна на дължината на два кренвирша. Разстелете половината от кашкавала върху едната кора. Подредете по два кренвирша един над друг в двата края на кората (общо 4). Разрежете кората по средата.

пай с кренвиршипай с наденички

След това завийте тестото на руло около кренвиршите. От двете кори трябва да получите общо 4 рула. Нарежете рулата на колелца и ги подреждайте едно до друго (но не плътно) в предварително намаслена тавичка. Направете разрези под формата на кръст върху всяко парченце кренвирш. След това намажете пая с яйце или разбит жълтък. 

пай с тесто и кренвиршипай на розички

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40-50 минути.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft