Навиците на хранене, които помагат на японките да бъдат слаби

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Навиците на хранене, които помагат на японките да бъдат слаби
10041
Снимков материал: pixabay.com
Навиците на хранене, които помагат на японките да бъдат слаби

Каква е тайната на трайната красота и дълголетие на крехките японки? Разбира се, в кухнята - прясна, истинска, заредена с положителна енергия! Храната в Япония е изкуство, което позволява на младите дами да не следват диети и винаги да изглеждат перфектно. 

Тези принципи правят японската храна една от най-здравословните в света.

Как да бъдем слаби

Балансирано хранене
Диетата в Япония е изключително богата и балансирана. Липсата на високо калорична и нездравословна храна се отразява на здравето и външния вид на японките по фантастичен начин! Свежест и сезонност - основни критерии при избора на съставки за приготвяне на храна. Японците предпочитат морски дарове, прясно уловена от океана, ориз, соя, зеленчуци от градината и плодове.

Ориз, ориз и ориз отново! 
Безценните бели зърна - незаменим спътник на всяка японка и задължително присъства в кухнята. Да, това е истината за Япония - Непрекъснат празник на ориза! Оризът е почти без сол и холестерол. Това е високо въглехидратна храна - основа, чрез която японките бият всички рекорди за дълголетие и красота.

Закуската - основното хранене в Япония - най-богата и хранителна за деня. Обикновено закуската включва парче риба, ориз, супа мисо с тофу, бъркани яйца и чаша зелен чай. Не вредните кифли и палачинки. Ето ги и тях - тънка талия и страхотна чувтсвеност!

Технология на храните
Доналд Ричи веднъж казва: "Невероятно свежата японска кухня привлича вниманието като шепот сред виковете. Автентичен вид и вкус на храната. Тя е почти сурова, нищо не се подготвя за твърде дълго. Насладете се на естествения вкус на тези продукти. " Наистина, технологията на храните в Япония е много различна от европейската. Тук храната е на пара, варена, задушена с минимално добавяне на масло и подправки. Тези тънкости позволяват да се запази храната лека, истинска, не вреди на храносмилателните органи.

Култура на храненето
Храненето в Япония - един истински ритуал. Малки части от прости, но невероятно красиви чинии, които никога не са пълни догоре, храната се нарязва на малки парчета, всички свежа и естествена ...

В тази простота се крие нещо невероятно! По време на хранене, предлагат автентичен вид и вкус на продуктите. Храната е това, както тя е създадена от самата природа.

Десерт
японските десерти изглеждат странно за много европейци - не сладка, ниско калорична, прясна храна без заквасена сметана и чаша захар. Какво да кажа, дори и сладоледът тук успяват да направят от ориз! И с право. Излишно е да поглъщате огромно количество бисквити и сладки бонбони.

Всичко това, без съмнение, е чудесно, но ние не сме в Япония. Независимо от това, културата на хранене и качеството на храната - нещо, към което да се стремим всеки ден. В крайна сметка, по-здравословно и балансирано хранене е в основата на ненадминатият външен вид и добро здраве!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft