От продуктите се замесва меко тесто. Разделя се на 6 топки, които се подреждат в намаслена тавичка и се оставят да почиват поне половин час.
От всяка топка се разточва тънка кръгла кора (като за баница) върху набрашнена повърхност. Изварата и яйцето за плънката се разбъркват добре с вилица. Разточената кора се намазва с разтопено масло, след което се покрива с част от плънката (разпределя се равномерно на купчинки). Така намазаната кора се набира с пръсти от краищата към средата хоризонтално, след което - от краищата към средата и вертикално (получава се формата на детелина). Единият лист на детелината се прегъва към средата, намазва се с масло, след което последователно върху него се прегъват и останалите 3 листа, като пак се мажат с масло. По същия начин се оформят и останалите топки тесто. Подреждат се в намаслена тава и се пекат до зачервяване в предварително загрята фурна.
Нагъната баница с извара
1 Май 2014
16253
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари