4 сурови свински наденици
450 г картофи
200 г моркови
1 червена чушка
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
2 с л олио
смлян черен пипер
1 с л суха чубрица
125 мл пилешки или зеленчуков бульон
2-3 с л балсамов оцет
Фурната се загрява на 225 С.
Картофите, морковите и лукът се почистват.
Нарязват се на парчета и се нареждат в огнеупорна тава.
Чесънът се настъргва на ситно ренде.
В малка купа се смесват олиото, чесънът, чубрицата и бульонът.
Сместа се разбърква добре и се изсипва върху зеленчуците.
Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
Всичко се разбърква и тавата се захлупва с алуминиево фолио.
Зеленчуците се пекат 45 минути.
В това време наденицата се запържва от всички страни до златист цвят.
След което всяка наденица се нарязва на 2 или 3 парчета.
Тавата се изважда от фурната.
Маха се фолиото и се прибавят надениците.
Отгоре се поръсва с балсамовия оцет.
Тавата се връща във фурната.
Ястието се запича за 25-30 минути, без да се захлупва.
По средата на печенето надениците се обръщат.