Наденица на фурна с моркови и картофи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Наденица на фурна с моркови и картофи
Наденица на фурна с моркови и картофи
admin
Добавена от: admin
48635
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 сурови свински наденици
450 г картофи
200 г моркови
1 червена чушка
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
2 с л олио

смлян черен пипер
1 с л суха чубрица
125 мл пилешки или зеленчуков бульон
2-3 с л балсамов оцет


Фурната се загрява на 225 С.
Картофите, морковите и лукът се почистват.
Нарязват се на парчета и се нареждат в огнеупорна тава.
Чесънът се настъргва на ситно ренде.
В малка купа се смесват олиото, чесънът, чубрицата и бульонът.
Сместа се разбърква добре и се изсипва върху зеленчуците.
Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
Всичко се разбърква и тавата се захлупва с алуминиево фолио.
Зеленчуците се пекат 45 минути.
В това време наденицата се запържва от всички страни до златист цвят.
След което всяка наденица се нарязва на 2 или 3 парчета.
Тавата се изважда от фурната.
Маха се фолиото и се прибавят надениците.
Отгоре се поръсва с балсамовия оцет.
Тавата се връща във фурната.
Ястието се запича за 25-30 минути, без да се захлупва.
По средата на печенето надениците се обръщат. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft