В купа сипете две супени лъжици брашно (третата запазете). Добавете содата и нишестето и разбъркайте. Добавете водата и се разбъркайте интензивно. Разбийте яйцето леко с вилица и добавете към сместа с водата и брашното. Разбъркайте много добре. Нарежете наденичките на половина, набодете ги на шишчета или клечки за зъби.
Третата лъжица брашно изсипете в плитка чиния и в него оваляйте парчетата наденица. Загрейте мазнина в дълбок тиган, изчакайте, докато се загрее добре. Оваляйте наденичките в брашно, потопете ги в приготвеното тесто и ги пъхете веднага с помощта на шишчетата в загрятото олио. Завъртайте шишчета, докато тестото се зачерви отвсякъде. Извадете ги върху домкинска хартия, за да попие излишната мазнина.
Ако ви е останало от тестото, добавете малко мляко и брашно - така може да приготвите вкусни палачинки!