Надупените картофи стават в общи линии бързо и са подходящи са за добавка към пържоли, риба и други меса, но също така могат да се сервират и като основно ястие за вечеря примерно, защото не са тежка храна, а ще останете приятно доволни, колко могат да бъдат вкусни, та дори можете да си поканите някого за вечеря с тях!
Продукти:
1 кг картофи
50 г масло
100 г кашкавал
млян черен пипер- 1/2 к. л.
червен пипер - 1/2 к.
риган - 1 ч. л.
чубрица - 1 ч. л.
сол
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват след като са измити предварително и се разделят на половинки в подходящ съд, където ги смесваме с подправките.
Нареждаме ги с плоската част към тавата, т.е с дупето нагоре.
Ще си оближете пръстите с тези вкусни зелеви сармички по стара циганска рецепта
Слагаме по парченце масло върху всяка половинка картоф.
Добавяме съвсем малко водичка - 2-3 с.л и печем във фурната до зачервяване (приблизително 40-45 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса).
Когато са готови - настъргваме на едро ренде кашкавал върху тях и запичаме докато се разтопи.