кори - 1 пакет полуготови за лазаня или по-дебели кори за баница
кайма - 500 г
кашкавал - 300 г
свинско филе - 200 г или пушено пуешко филе
доматено пюре - доматена паста или кетчуп
олио
Намазваме правоъгълна тава с малко олио, след което слагаме 1 пласт от корите и ги намазваме с доматеното пюре. Ако не разполагаме с пюре, може и с кетчуп.
След това слагаме пласт от половината каймата, разстиламе я добре и покриваме с кора.
Покриваме с кора, намазваме с пюре и слагаме другата половина от каймата, покриваме с кора, над която слагаме доматено пюре и другата част от филето и кашкавала, покриваме ги с кора, намазваме с пюре и поливаме с малко, но доста олио, за да покрием лазанята.
Изпичаме я до готовност в загряна умерена фурна.
Приятен апетит!
Източник: gotvach.bg