Днес ви прелагаме да опитате необичайни банички "Бомби" . Кокетни, малки по размер, те се приготвят от безквасно тесто с кисело мляко . След пържене тестото става хрупкаво и пухкаво, докато пълнежът остава колкото е възможно по-сочен.
Като пълнеж за тях препоръчваме да използвате домати и салам или филе, може и шунка. Изберете домати не твърде сочни, месести сортове. Филийка кашкавал, подправки или например пържени гъби с лук значително обогатяват вкуса. Изберете каквото ви харесва най-много.
Съставките
кисело мляко 250 мл
сода 0,5 ч.л.
Яйце 1 бр
сол 0,5 ч.л.
Слънчогледово масло 1 супена лъжица
Пшенично брашно 350-400 g
колбас по желание 100 g
домат 2 бр
подготовка
В дълбока купа комбинирайте киселото мляко със содата. Добавете сол, яйце, слънчогледово масло, разбъркайте. Добавете брашното, омесете меко тесто. Съберете го една голяма топка, намажете със слънчогледово масло, прехвърлете в купа и оставете за 10-15 минути.
Нарежете колбасът и доматите на тънки филийки.
Разделете тестото на 2 части, всяка от които се разточва на слой с дебелина до 1 см. На първия слой наредете парчетата колбас на известно разстояние едно от друго, поставете резените домат отгоре. Покрийте с втори слой. Използвайте чаша, за да изрежете баничките. Съберете парчетата, разточете ги на два слоя и направете следващата партида заготовки
Запържете мини баничките под капак в предварително затоплено слънчогледово масло до златисто кафяво. Готовите закуски сложете върху хартиена кърпа, за да попие излишната мазнина.
Не забравяйте да запазите рецептата и да я споделите с приятелите си!