Палачинките са толкова разнообразни, че могат да се сервират в стотици варианти. Започвайки с различни форми, завършвайки с горещо и студено сервиране. Въпреки това, тези палачинки във фурната веднага ви хващат окото. Отначало гостите не могат да разберат какво е това. И след като разберат, не могат да спрат да ядат!
Следната рецепта ще ви помогне да сервирате палачинки дори с най-простия пълнеж, така че да станат основно ястие. Ние избрахме универсалния - с пилешко, гъби и кашкавал. Съчетава се с пълнеж от яйца и сметана. В десертната версия можете да използвате сладка извара с горски плодове и да добавите щипка ванилия към самия пълнеж.
Съставки
пиле 500 гр
печурки 400 гр
Лук 1 бр.
кашкавал 100 гр
Сметана 150 гр
яйце 4 бр
Сол на вкус
Мляко 500 мл
Пшенично брашно 200 гр
захар 2 супени лъжици
Слънчогледово олио на вкус
готвене
Пригответе тестото за палачинки: разбийте три яйца с мляко, захар, щипка сол и две супени лъжици растително масло.
След това изпържете палачинките
Сварете пилето и го нарежете на малки кубчета. Смесете с лук, запържен в растително масло с гъби и сол на вкус. Изчакайте докато изстине и настържете кашкавалът в плънката. Напълнете палачинките с кайма.
Поставете палачинките в дълбока тава за печене. Пригответе пълнеж от едно яйце и заквасена сметана
Изсипете палачинките и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути.
На външен вид палачинките, изпечени във фурната, приличат на италиански канелони . За да добавите още повече сходство, използвайте традиционния сос бешамел вместо яйца и заквасена сметана. За да направите това, запържете няколко супени лъжици брашно в парче масло, бавно добавете мляко и гответе, като разбърквате, на слаб огън, докато се сгъсти. Запазете тази рецепта за следващия си семеен празник!