Е, някой италианците знаят много за качествената храна. Националната им кухня е едновременно проста и вкусна. Повярвайте ми, не се ограничава само до една пица и паста. Наскоро един италиански сеньор ми каза как да си направя вкусен пилешки дроб с два вида сирене. Ще споделя тази рецепта с вас.
Красотата на такъв черен дроб е в неговата нежност и лекота на приготвяне. Времето за готвене е само 15 минути. Можете да го готвите всеки уикенд, ще е вкусно като първия път.
СЪСТАВКИТЕ
0,5 кг пилешки дробчета
150 г моцарела или сирене
100 г кашкавал
6 чери домати или обикновени
лук
3 скилидки чесън
сол, подправки на вкус
растително масло
ПОДГОТОВКА
Нарежете черния дроб и лука на средни филийки.
Сложете лука и черния дроб в тава за печене . Поставете доматите там.
Нарежете моцарелата на парчета
Настържете кашкавалъти нарежете чесъна на ситно.
Поръсете равномерно върху съдържанието на тигана .
Печете ястието за 15 минути при температура 180 градуса. Сервирайте топло на масата.
По количество протеини черният дроб почти не отстъпва на пилешкото месо, а калорийното му съдържание е 140 ккал, което прави мигновено този продукт диетичен. Тоест, той е идеален за тези, които искат да свалят малко допълнително тегло и да изграждат мускули.
Както можете да видите, готвенето на пилешки дробчета не е труден бизнес, а здравословен. Единственият му недостатък е повишено количество холестерол. Затова за хората на възраст е най-добре да се консултират с лекар относно ежедневния прием на този продукт.