И аз, като много хора, гледах на тиквата с презрение. Никога не съм я разглеждала като нещо, с което ще мога да направя кулинарен шедьовър или нещо удивително вкусно. Но наскоро в един слънчев ден реших да експериментирам и не съжалява, направих много вкусни палачинки, които се превърнаха в любимото ни ястие . Оказва се, че изобщо не съм била права! Просто не знаех как да сготвя този здравословен зеленчук досега
Тиквени палачинки
Вкусните тиквени палачинки освен, че са много вкусни се оказа, че и са доста диетични и здравословни, така че не ги пренебрегвайте
Най- хубавите палачинки стават от ярко оранжева, нежна, сочна, сладка на вкус тиква. Леко напомня на пъпеш.
СЪСТАВКИ
400 гр тиква
2 яйца
1 супена лъжица брашно
2 супени лъжици грис
0,5-л прясно мляко
4 ч.л. захар
0,5 ч.л. сода
щипка сол
масло за готвене
ПОДГОТОВКА
Настържете тиквата на финно ренде и я поставете в микровълнова печка за 5 минути с пълен капацитет. След 3 минути се разбърква.
Смесете охладената тиква с останалите съставки, докато стане гладка текстурата
Загрейте тигана с малко масло. Запържете пюрето от двете страни на слаб огън като палачинки.
Есенната кралица - тиквата е перфектната съставка за печене!
Пишете ни в коментарите, какви рецепти за тикви правите вие и споделете опита си с нас!