!Всеки от нас рано или късно стига до печката. Готвенето не се харесва на всички, но пък вкусната и здравословната храна – би се оценила от всеки.
За да се приготвите ястията по-бързо и вкусно, не е нужно да бъдете експерт, а да знаете само няколко кулинарни трика.
Ако желаете да получите опушен аромат без помощта на скара, пригответе храната в чугунен съд.
Преди да разбиете яйцата, пробийте жълтъците с вилица, така те ще се смесят по-лесно.
Разбийте яйцето в плоска повърхност, така пукнатината ще бъде по-равна.
Тестото за бисквити се меси на ръка. Така влагата ще се разпредели по-добре и бисквитките ще бъдат по-богати.
Когато готвите цяла птица, добре прикрепете или даже зашийте корема й със здрав конец. Този трик ще попречи на месото да изсъхне.
След като оризът се свари, го оставете го в продължение на десет минути под капак, така ще стане по-вкусен.
Преди да сготвите ориза, го измийте, за да се отървете от излишното нишесте.
Солта и пипера е по-добре да добавите в края на готвенето.
Завържете стъблата на билките, преди да ги добавите към яхнията. Така ароматът им ще се разпредели равномерно в ястието.
Преди приготвянето на бургери за хамбургери, ги притиснете към равна повърхност, за да отстраните излишния въздух.
Тези съвети ще улеснят всяка домакиня!