За съжаление, не всички домакини получават вкусни котлети. Някой се оплаква, че се разпадат. За други каймата е твърде жилава , въпреки че всичко се прави според рецептата. В тази статия ще се радваме да споделим как да приготвим вкусни кюфтета, така че всеки да иска повече и ще ви издадем най- голямата им тайна
Как да си направим вкусни банички за гостите да искат още
Първо, помнете веднъж завинаги: никога не накисвайте хляба в мляко. Факт е, че млякото прави каймата по -жилава. Затова е по -добре да използвате обикновена вода вместо това. По правило готвачите използват 200 грама вода за 1 килограм кайма.
Същото се случва и с месото, ако използвате яйца. За да предотвратите разпадането на котлетите без яйца, трябва стриктно да спазвате пропорциите на хляба и каймата според рецептата. Но ако използвате само жълтък, котлетите ще се окажат доста по- вкусни и сочни. Към каймата добавете няколко жълтъка и разбъркайте добре. След като оформите котлетите, ги оваляйте в брашно и след това ги потопете в белтъка. И го изпратете в тигана.
Също така, ако искате да получите вкусна кайма , по -добре смесете няколко вида месо. Смелете говеждо, пилешко и свинско месо в месомелачка. Така вкусът ще се окаже много по -богат. Тази кайма може да се използва за приготвяне на пълнени зелеви сърмичка, кюфтета и различни солени пайове.
Никога не спестявайте лука, не се колебайте да го добавите към кайма. За 1 килограм кайма обикновено се използват 300-400 г лук. Все пак е по -добре да добавите не нарязани парчета, а настърган финно на ренде или в блендер. Можете също да смелите лука с месото. Лукът прави каймата много сочна и ароматна. Можете също така да добавите няколко скилидки чесън, ако желаете.
Също така, не забравяйте да използвате нарязан черен пипер и любимите си подправки за аромат. Можете да добавите малко кориандър, хмел сунели и сушен магданоз.
Ако искате да получите по-малко калорична версия на котлети, използвайте зеленчуци вместо хляб и галета. Картофите, тиквичките, морковите и зелето са страхотни опции. Още по- диетични ще се окажат кюфтетата, ако не са пържени, а печени.
Сигурни сме, че с тези съвети вашите котлети ще се окажат много вкусни. Сега можете да изненадате и най -взискателните гости. Успех с готвенето!