Най- голямата тайна в приготвянето на сочни и вкусни кюфтета се крие в една щипка от тази неочаквана подправка

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най- голямата тайна в приготвянето на сочни и вкусни кюфтета се крие в една щипка от тази неочаквана подправка
Най- голямата тайна в приготвянето на сочни и вкусни кюфтета се крие в една щипка от тази...
360702
Най- голямата тайна в приготвянето на сочни и вкусни кюфтета се крие в една щипка от тази неочаквана подправка
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Най-важното при приготвянето на кайма за кюфтета на скара е сместа да се меси дълго време. Хората обичайно мислят, че две-три движения са достатъчни.

Явно е необходимо да преразгледаме отношението си към подготовката на каймата, пише menumag.bg.

 

Необходими продукти за 4 порции

1 кг. кайма, смес от по-тлъсто свинско и телешко месо (2:1)

200 гр. лук

1 връзка пресен лук

1 връзка магданоз

черен пипер

100 мл. вода

1 щипка захар (тайната подправка, която придава уникалния им вкус)

сол

 

Начин на приготвяне

 Двата вида лук и магданозът се нарязват на ситно и заедно с останалите подправки и водата се прибавят към каймата. Каймата се омесва много добре, докато стане на конци.  Оформят се кюфтета и се пекат на скара.

ИДЕЯ: Поднасят се гарнирани с пържени картофи, салата от зеле и моркови и лютеница, в която има праз, лют пипер и канела.
 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft