В сезона на ябълките сме- накъдето и да се обърнем виждаме тях, затова и сега ще ви предложим една рецепта за есенно сладко изкушение.
Всички членове на домакинството ми са непоправими ценители на сладкото, а за тях няма по-голяма радост от домашно приготвените пайове и сладкиши. Опитвам се да ги изненадам през цялото време, търся нови рецепти, но най-вече обичам моя традиционен пай. Вкъщи почнахме почти всеки ден да го правим, откакто влезнахме в сезона на ябълките, защото не може да му се насладим
Това е сладкиш, който се приготвя бързо и никога не сможе да ви отегчи. Споделяме с вас рецептата за най -вкусния ябълков пай .
Как да си приготвим пай с ябълки
СЪСТАВКИТЕ
500 г ябълки
250 g брашно
150 г масло
3 супени лъжици мед
1 супена лъжица захар
3 яйца
1 бакпулвер
1 пакет ванилия
0,5 ч.л. сол
ПОДГОТОВКА
Първо, подгответе ябълките: нарежете на малки парченца, поръсете с лимонов сок, така че да не потъмняват и го оставете за известно време.
Сега направете тестото. Яйцата разбърквате със захарта до плътна бяла пяна, добавете ванилията, солта и омекналото масло. Всичко това разбъркайте до хомогенна маса. Добавете бакпулвера.
След това добавете меда, разбъркайте добре и започнете постепенно да изсипвате брашното. Смесете тестото, не трябва да става гъсто, но не и прекалено течно. Сега в тестото, добавете ябълките и ги разбъркайте, за да ги разпределите равномерно.
Поставете тестото в омазнена тавичка. Сега поставете във фурната, загрята до 200 градуса за 35-40 минути.
Ето паят е готов. Отвън е покрит с хрупкава кора, а вътре е мек и пухкав. Когато го извадите от фурната, ароматът се разпространява из цялата къща.
Има хиляди вариации на десерти с ябълки, но този е един от най- добрите.