В търсене на идеалното мезе за бира и ракийка, често предпочитаме хрупкав чипс или салатка. Предлагаме да опитате нетрадиционна, но толкова вкусна версия на сланина, изпечена в плик
Вкусна и ароматна изисква минимум продукти и време. Сготвената сланина в плик е още по-напоена с подправки и се оказва много сочна
Съставките
свинска мас или сланина 500 g
сол 1 супена лъжица
чесън 3-4 скилидки
Черен пипер (смлян) на вкус
Подправка за месо на вкус
подготовка
Само измийте добре и оставете да изсъхне. Смесете сол, черен пипер и подправки. Обилно разтривайте сместа в парчето сланина от всички страни. Обелете чесъна и преминете през пресата за чесън, разтрийте и него в сланинката.
Прехвърляме мазнината в плик плътно я затваряме и я изпратете във фурната, предварително загрята до 180 градуса, за 25–35 минути.
По-добре е да използвате прясна свинска мас със слоеве месо, тогава вкусът ще бъде още по-наситен. Ако увеличите количеството чесън, тогава вкусът ще стане по-рязък, а любимите ви подправки ще добавят незабравим вкус