Няма нужда да поръчвате китайски специалитети, когато можете лесно да направите сами у дома по уникално вкусен начин.
16 пилешки крилца
2 супени лъжици мед
1 люта чушка с лимонов сок
1 супена лъжица ситно изрендасан почистен джинджифил
6 супени лъжици соев сос
Масло
2 пакетчета замразени зеленчуци
Приготвяне:
1.В медът сложете лютата чушка, добавете сол, лимонов сок, изрендосаният джинджифил, чаена лъжичка соев сос и малко олио и разбъркайте добре. В маринатата сложете пилешките крилца и ги оставете да престоят три часа в хладилника.
2. Крилцата се запържват в тиган с две супени лъжици загрята олио и от всички страни за три минути. Пържени крилца извадете от тигана, поставете ги в тава, покрита с хартия за печене, намажете ги с останалата марина и сложете да се пекат във фурна, загрята на 185 градуса около 35 минути. По време на печенето температурата във фурната намалете с цел крилцата да не се препекат.
3. В останалото олио в тигана запържете зеленчуците и добавете останалия соев сос. Зеленчуците разпределете в чинията, добавете маринованите печени пилешки крилца и по желание почерпете. Разбира се, отворете си и една бира.
Приятен апетит!