Ние обожаваме тиквички. Те могат да разнообразят почти всяко ястие. Но каквото и да измислим и с каквото и с каквото и да комбинираме този сочен зеленчук, фаворитът на повечето от домакините все още е най-простият и най-познат детски метод за приготвяне на тиквички в брашно в тиган.
Сега ще предложим подобна лесна рецепта за тиквички . Предлагаме ви да спестите време и да печете любимия си зеленчук във фурната. Вкусът на така приготвените тиквички не се различава от пържените, но многократно запазват ползите си, а тавата заедно с печката не трябва да се мие след хранене.
съставки
тиквички 3 броя
Пшенично брашно 100 g
сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
Слънчогледово масло на вкус
Заквасена сметана 5 супени лъжици
чесън на вкус
подправки по ваш вкус
Лимонов сок 1 супена лъжица
подготовка
Измийте тиквичките,обелете ги, нарежете зеленчуците на филийки (с дебелина около 1 см). Покрийте листа с пергаментова хартия, почистете ги със слънчогледово масло и сложете тиквичките.
Поръсете зеленчуците със сол и поръсете със слънчогледово олио и ги изпратете в предварително загрята до 150 градуса фурна за 20-25 минути.
Междувременно пригответе соса: смесете нарязаните зеленчуци, чесън, лимонов сок и заквасена сметана, може и кисело мляко, ако искате по- лек вариант
Ако искате, можете да използвате соса като пикантна маса и да направите пирамида от тиквички и домати, обожавана от всички. Споделете тази добра идея с приятелите си, те определено ще я вземат под внимание!