Вие сте голям и искрен почитател на бисквитените торти ? Тогава тази рецепта е направена точно за вас! Многослойната торта със сладък бананово-млечен крем е не само вкусна, но и красива.
Както във всяка проста и в същото време блестяща рецепта, и нашата има своя чар. Какво ще ви помогне да направите тортата още по-мека и великолепна? Ще се изненадате, но това е майонеза . Опитвайки се да го добавите в тестото, няма да искате да готвите по друг начин. В крайна сметка, банановите десерти винаги са фантастично вкусни.
Съставките
Яйце 5 бр.
захар 200 g
майонеза 300 g
Кондензирано мляко 570 g
Пшенично брашно 2 стека
сода или бакпулвер 10 g
банан 3 бр
масло 150 g
подготовка
Разбийте яйцата и захарта до сгъстяване. След това добавете майонеза и консерва с кондензирано мляко. Смесете брашното с бакпулвера и също добавете към сместа. Омесете тестото и го разделете на 3-4 части (питки).
Печете всеки блат по 15 минути на 170 градуса. Междувременно направете бананово пюре с пасатор. Половин консерва кондензирано мляко се смесва с топлото масло. Разбъркайте го с бананово пюре.
Сега да съберем тортата: намазваме блатовете със сметана и ги нареждаме един върху друга. Намазваме горната и страничната част на тортата. Гарнирайте с нарязан банан, бадеми и кокос. Оставете в хладилник за 2-3 часа.
Сочната бананова торта се приготвя възможно най-просто, не изисква никакви екзотични и скъпи съставки, а вкусът й ще се настани в сърцето ви завинаги след първата дегустация . Този десерт е идеален за сутрешно кафе, следобеден чай и десерт след вечеря, но не в големи количества. Не забравяйте, че бисквитеното тесто и бананите са доста висококалорична комбинация.