Най- ефирната и грандиозна торта, която съм правила, а всички я обикнаха от първата хапка

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най- ефирната и грандиозна торта, която съм правила, а всички я обикнаха от първата хапка
Най- ефирната и грандиозна торта, която съм правила, а всички я обикнаха от първата хапка
12808
Най- ефирната и грандиозна торта, която съм правила, а всички я обикнаха от първата хапка
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вие сте голям и искрен почитател на бисквитените торти ?  Тогава тази рецепта е направена точно за вас! Многослойната торта със сладък бананово-млечен крем е не само вкусна, но и красива.

Както във всяка проста и в същото време блестяща рецепта, и нашата има своя чар. Какво ще ви помогне да направите тортата още по-мека и великолепна? Ще се изненадате, но това е майонеза . Опитвайки се да го добавите в тестото, няма да искате да готвите по друг начин. В крайна сметка, банановите десерти винаги са фантастично вкусни.

 

Съставките

Яйце 5 бр.

захар 200 g

майонеза 300 g

Кондензирано мляко 570 g

Пшенично брашно 2 стека

сода или бакпулвер 10 g

банан 3 бр

масло 150 g

 

подготовка

Разбийте яйцата и захарта до сгъстяване. След това добавете майонеза и консерва с кондензирано мляко. Смесете брашното с бакпулвера и също добавете към сместа. Омесете тестото и го разделете на 3-4 части (питки).


Печете всеки блат по 15 минути на 170 градуса. Междувременно направете бананово пюре с пасатор. Половин консерва кондензирано мляко се смесва с топлото масло. Разбъркайте го с бананово пюре.


Сега да съберем тортата: намазваме блатовете със сметана и ги нареждаме един върху друга. Намазваме горната и страничната част на тортата. Гарнирайте с нарязан банан, бадеми и кокос. Оставете в хладилник за 2-3 часа. 

Сочната бананова торта се приготвя възможно най-просто, не изисква никакви екзотични и скъпи съставки, а вкусът й ще се настани в сърцето ви завинаги след първата дегустация . Този десерт е идеален за сутрешно кафе, следобеден чай и десерт след вечеря, но не в големи количества. Не забравяйте, че бисквитеното тесто и бананите са доста висококалорична комбинация.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft