Най- лесната и бърза торта без печене с кисело мляко

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най- лесната и бърза торта без печене с кисело мляко
Най- лесната и бърза торта без печене с кисело мляко
244554
Най- лесната и бърза торта без печене с кисело мляко
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Звездният дует с аромати на праскови и крем е познат още от 19 век, когато готвачът Огюст Ескофиер представи на света своя известен десерт Мелба . Ако замените сладоледа в него с гъсто кисело мляко, използвайте консервиран прасковен сироп вместо сладко и добавите бишкоти, ще получите нещо грандиозно.

Каним ви да овладеете приготвянето на плодов десерт , който може да се нарече по-детски прост и елегантен в същото време. Изглежда луксозно, както виждате, но не изисква никаква суетене около фурната, нито високи кулинарни умение. Вижте сами!

Съставките

Консервирани праскови 600 g

кисело мляко 600 g

сметана 200 мл

Пудра захар 80 g

желатин 35 g

 бишкоти 20 бр.

Прасковен сироп 650 мл

натрошени бисквитки 100 g

 

подготовка

Покрийте дъното на формата с пергамент и пригответе 200 мл сироп и бишкотите. Потопете бисквитките в сиропа (компота) от праскови една до половина и веднага сложете на дъното на формата, така че да я покрие напълно. 


Накиснете 20 г желатин в 100 мл прасковен сироп. Докато набъбне, разбийте сметаната на гъста пяна и продължете да разбивате, като добавите малко пудра захар. Отстранете крема настрана.


Затоплете желатина, докато се разтвори напълно и когато се охлади малко, смесете с киселото мляко. След това постепенно добавете сметаната и смесете всичко с нарязаните праскови.


Разстелете кремът с праскови върху слоя бишкоти, които наредихме и оставете в хладилник за час и половина. 


Когато киселото мляко се втвърди, пригответе прасковено желе: в 350 мл сироп загрейте 15 г желатин, за да се разтвори. Оставете да изстине и изсипете върху слоя кисело мляко. Поставете десерта обратно в хладилника да стегне (ще отнеме около час)


Последният щрих: поръсете горната част с натрошени бисквити, за да придадете на десерта текстура, и сервирайте.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft