Невероятно! Торта без печене и готова само за 30 минути
За приготвянето на тази торта са нужни около 30 минути. Изненадайте семейството и приятелите с един от н ай-вкусните десерти .
Необходими продукти:
400 грама бисквити обикновени
400 грама шоколадови бисквити
1 литър мляко
4 пакетчета шоколадов пудинг
6 супени лъжици захар
200 грама шоколад за готвене
За украсата:
2 пакетчета разбита сметана ванилия на прах
250 милилитра прясно мляко
50 грама настърган шоколад
Начин на приготвяне:
1. В тенджера на котлона, на умерена температура, поставете 800 милилитра от млякото да заври.
2. Пудингът поставете в дълбок съд и добавете захарта. Разбъркайте ги с лъжица. В съда добавете постепенно оставащото мляко и разбъркайте, докато се получи хомогенна смес.
3. Щом млякото заври, добавете сместа с пудингите. Разбърквайте в продължение на 3 до 4 минути, докато пудинга се сгъсти. След това махнете тенджерата от котлона и оставете да се охлади за 10 минути.
4. В тенджерата добавете шоколада и разбъркайте докато се разтопи. Оставете пудинга да се охлажда още 10 минути.
5. Вземете кръгла форма за торта и я увиете с опаковъчно фолио от всички страни (фолиото трябва да излиза от краищата). На дъното поставете малко от пудинга.
6. След това вземете една бисквита с вкус на ванилия и я намажете с пудинга. Бисквитата поставете вертикално, върху страничната част на формата с плънката, обърната към вътрешността. Процедурата се повтаря с няколко бисквити, докато се образува кръг.
7. След това, продължете с шоколадова бисквита. И нея намажете с пудинг. Поставете до първия ред от бисквити, с плънката, насочена към вътрешността. Процедурата се повтаря с всички шоколадови бисквити, докато се образува втори кръг. След това продължете с бисквитите от ванилия. Вземете една бисквита, намажете я с пудинг и я поставете до шоколадовите бисквити. Процедурата се повтаря периодично, като поставяте един ред бисквити с ванилия, един ред шоколадови бисквити, докато се запълни цялата форма.
8. Поставете тортата от бисквити във фризера за период от няколко часа, а най-добре е за през нощта. След това поставете тортата в голяма чиния.
9. Поставете битата сметана в съд за разбиване. Прибавете млякото и бъркайте с миксер на максимална скорост за 3-4 минути, докато сместа се сгъсти.
10. С готовата разбита сметана, намажете тортата. Украсете я с настърган шоколад. Съхранявайте в хладилник. Добър апетит!