Най- лесната рецепта за кисели краставички

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най- лесната рецепта за кисели краставички
Най- лесната рецепта за кисели краставички
38859
Най- лесната рецепта за кисели краставички
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всички обичаме кисели краставички през зимата. Преди имаше на рафтовете на всеки хранителен магазин , но сега тази зимна закуска не се намира. Добре, че можем да направим всичко сами! Споделям рецептата за най-вкусния й вариант!

Въпреки обработката, краставиците са доста твърди и хрупкави, запазват формата си. Струва си да си ги направите поне веднъж за зимата, за да запомните този вкус и ще видите как ще искате  всяка година. Запазете рецептата!

 

Съставки

Краставици 2 кг

Лук 250 гр

Копър 1 връзка

Сол 1,5 с.л. 

Захар 3 с.л. 

Слънчогледово олио 125 мл

Оцет 100 мл

 

Подготовка

Изплакнете и нарежете краставиците на пръстени. Нарежете лука на четвъртинки и добавете към краставиците


Накълцайте копъра и го изпратете в зеленчуците, разбъркайте.


Добавете сол, захар, растително масло към краставиците и разбъркайте съставките. Покрийте контейнера с капак и оставете за 4 часа.


Поставете краставиците на огън и оставете да заври. Налейте оцет, разбъркайте и гответе 7 минути.


Прехвърлете салатата в стерилни буркани и завийте

Разбира се,винаги може да експериментирате и да добавите нещо. Например, вместо или заедно с копър, можете да добавите магданоз или босилек. Внимавайте с последното: босилекът пренасища вкуса на ястието и му придава оригинален аромат.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft