Всички обичаме кисели краставички през зимата. Преди имаше на рафтовете на всеки хранителен магазин , но сега тази зимна закуска не се намира. Добре, че можем да направим всичко сами! Споделям рецептата за най-вкусния й вариант!
Въпреки обработката, краставиците са доста твърди и хрупкави, запазват формата си. Струва си да си ги направите поне веднъж за зимата, за да запомните този вкус и ще видите как ще искате всяка година. Запазете рецептата!
Съставки
Краставици 2 кг
Лук 250 гр
Копър 1 връзка
Сол 1,5 с.л.
Захар 3 с.л.
Слънчогледово олио 125 мл
Оцет 100 мл
Подготовка
Изплакнете и нарежете краставиците на пръстени. Нарежете лука на четвъртинки и добавете към краставиците
Накълцайте копъра и го изпратете в зеленчуците, разбъркайте.
Добавете сол, захар, растително масло към краставиците и разбъркайте съставките. Покрийте контейнера с капак и оставете за 4 часа.
Поставете краставиците на огън и оставете да заври. Налейте оцет, разбъркайте и гответе 7 минути.
Прехвърлете салатата в стерилни буркани и завийте
Разбира се,винаги може да експериментирате и да добавите нещо. Например, вместо или заедно с копър, можете да добавите магданоз или босилек. Внимавайте с последното: босилекът пренасища вкуса на ястието и му придава оригинален аромат.