Най- лесната рецепта за соленки, 100 парчета за 20 минути, добре ли е

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най- лесната рецепта за соленки, 100 парчета за 20 минути, добре ли е
Най- лесната рецепта за соленки, 100 парчета за 20 минути, добре ли е
68935
Най- лесната рецепта за соленки, 100 парчета за 20 минути, добре ли е
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Има толкова много рецепти за соленки, че изглежда невъзможно да изненадате никого с тези сладкиши. Но не всички тайни са разкрити, скъпи читатели! Днес ще ви разкажем как да печете малки соленки с пълнеж. Благодарение на необичайната форма е напълно възможно да направите сто парчета за 20 минути!

МАЛКИ соленки

Малките и спретнати малки закуски са много апетитни. Имат много пълнеж и малко тесто. Можете да ги ядете  със супа и чай и няма да се срамувате да ги поставите на масата. А ако замразите заготовките, винаги ще има спасител под ръка в случай на неочаквани гости .

Тестото е безтегловно и много пухкаво. Препоръчвам да печете двойна или дори тройна порция! Соленките  излитат от чиниите за миг.

 

СЪСТАВКИ ЗА ТЕСТОТО

400 г брашно
2 яйца (1 за мазане)
250 мл кисело мляко
1 супена лъжица сметана
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
3 с.л. растително масло
1 ч.л. бакпулвер
сусам за поръсване

 

Идеалният пълнеж за такива соленки би бил месо, черен дроб или варени картофи с гъби. Тези пълнежи са вкусни, но малко хора могат да бъдат изненадани от тях. Затова вижте по-долу рецептата за оригинален пълнеж от колбаси и сирена

 

СЪСТАВКИ ЗА ПЪЛНЕЖА

100 г варен колбас или шунка
50 г кашкавал
пресни подправки
1 скилидка чесън

ПОДГОТОВКА

Първо пригответе тестото. Комбинирайте всички течни съставки със сол, захар и бакпулвер. Добавете пресято брашно на части и замесете за меко, еластично тесто.

Поставете тестото в купа, покрийте с кърпа и го оставете да втаса на стайна температура за 20 минути.

Междувременно пригответе пълнежа. Кашкавалът и колбасър настържете на едро ренде, добавете билки и накълцан чесън.

А сега забавната част - нека  пристъпим към формоването. За целта ви е необходим редовен производител на кнедли! Тестото беше разделено на 4 части. Всяка ролка в слой с дебелина 2–2,5 mm.

Поръсете обилно формата за соленките с брашно и покрийте със слой тесто. Поставете пълнежа в клетките. Покрийте с втори слой и разточете с точилка. Избутайте соленките от формата и веднага ги поставете върху намазнена тава за печене.

Намажете заготовките с разбито яйце и поръсете със сусам. Печете във фурна, загрята до 180 градуса за 20-25 минути. Добър апетит!

Този метод може да се използва за приготвяне на соленки с всякакъв пълнеж. Зеле, извара, яйца, сладко - всеки път с нов вкус! И добавете малко захар към тестото и печете пайове с извара, маково семе, конфитюр, ябълки и плодове . Добър апетит!

 

Харесва ли ви рецептата? Тогава по-скоро кажете на приятелите си как се правят малк, пухкави и соленки

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft