1 чаша вода
половин чаша олио
1 чаша брашно
3 яйца
1 чаена чаша захар
половин чаша вода
Чашата за тестото е 250мл
Чашата за сиропа е 200мл
В тенджерата поставяте водата и олиото, докато започне да къкри. След като започнете да добавяте брашното и разбърквайте непрекъснато, докато се уравновеси сместа.
Тестото оставете да се охлади. В студеното тесто добавете 3 яйца и 15-20 мин с ръка бъркайте сместа. След като разбъркате с две супени лъжици взимайте от сместа и поставяйте в тава намазана с олио. Сложете ги да се пекат на предварително загрява фурната 180- 200С, докато получат златисто- кафяв цвят.
Междувременно подтответе сиропа. В тенджерара поставяте захарта и водата и бъркате, докато започне да врие. Като заври махнете от котлона и оставете да се охлади.
Охладените форми от тестото сложете една по една в сиропа и поставяйте в тава, след като сложите всички с останалата част от сиропа полейте отгоре.
Добър апетит ...