Най- лесната рецепта за хрупкави кисели краставички

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най- лесната рецепта за хрупкави кисели краставички
Най- лесната рецепта за хрупкави кисели краставички
15903
Най- лесната рецепта за хрупкави кисели краставички
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Лятото не е само време за релакс, ярко слънце, пътувания и пикници. И трите месеца първото място в списъка със задачи винаги е било приготвянето на зимнина. Първо беше сладкото (конфитюри, компоти), след това кайсии, ранни малини, череши. И след няколко седмици преминавате към по-сериозна задача -  зеленчуците. Какво ще кажете за кисели краставици за зимата, без тях не е същото?

Много необичаен пикантно-сладък вкус имат, който ще ви радва през цялата зима. Такава консервация не експлодира, саламурата е не само ароматна, но и кристално чиста , а колко хрупкави са сАМО! Направете рецептата за кисели краставици за зимата още сега.

 

Съставките

краставици 800 g

оцет 3 супени лъжици

захар 3 супени лъжици

сол 1 супена лъжица

вода 800 мл

магданоз 10 g

копър 10 g

Дафинов лист 1 бр

чесън 1 бр

Черен пипер (грах) 5 бр.

 

подготовка

Измийте краставиците и напълнете с вода, оставете за час.


Измийте магданоза, обелете чесъна. Поставете чесън, билки, дафиновия лист и грахета черен пипер на дъното на буркана.
Плътно поставете краставиците в контейнера. Залейте ги с преварена вода, така че течността да достигне до винта. Покрийте и изчакайте 15 минути.


Изцедете водата в тенджерата. Добавете захарта и солта. Доведете до кипене, изключете, добавете оцет и отново напълнете бурканите. Навийте консервите. Обърнете бурканите със сладките краставици с главата надолу и увийте, докато изстинат. 

Киселите хрупкави краставици за зимата са шикозна версия. Сервират се както с обикновени картофи, така и с сочно и ароматно месо. Количеството съставки по-горе се изчислява на литров буркан. Но ние ви съветваме да не се мъчите и да приготвите няколко трилитрови буркани наведнъж. Запазете рецептата и я използвайте редовно.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft