Тази бисквитена торта е наречена “Сърце”, тъй като формата, която се ползва, е под формата на сърчице.
Разбира се, ако вие имате друга форма у дома, бихте могли да използвате нея.
Продуктите за тази супер лесна торта са:
2 пакета бисквити “Закуска” – от малките.
За по-голям ефект и по-красив вид ползвайте ванилови и какаови.
1 литър прясно мляко
2 пакета пудинг – отново два вида – шоколадов и ванилов
5-6 суп.л. захар
Ако и вие имате малки помощници у дома, най-добре е да им дадете сериозната задача да начупят какаовите бисквити.
Разпределете ги на дъното на формата.
Във ваниловия пудинг поставете 3 суп.л.
Добавете и малко прясно мляко. Разбъркайте хубаво, за да стане като кашичка.
Половината мляко се слага на котлона (около половин литър) и след като се затопли, пудингът се изсипва вътре и се бърка докато кремчето стане гъсто.
После ваниловият крем се изсипва върху начупените какаови бисквити.
Тъй като кремът е горещ, бисквитите много бързо и лесно се напояват с него. За целта е хубаво леко да разбъркате сместа.
Върху този слой се начупват и ваниловите бисквити. Какаовият пудинг се приготвя по същия начин като ваниловия и се изсипва във формата.
Леко се разбърква, заглажда се и се оставя в хладилника за час-два. После тортата се обръща върху подходяща чиния или поднос.