Най- лесните и бързи закуски, за които няма да ви трябват повече от 30 минути

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най- лесните и бързи закуски, за които няма да ви трябват повече от 30 минути
Най- лесните и бързи закуски, за които няма да ви трябват повече от 30 минути
62067
Най- лесните и бързи закуски, за които няма да ви трябват повече от 30 минути
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

При приготвянето на тестени сладкиши или закуски най-трудното е да се получи самото тесто, след това всичко е супер опростено. Релефните повърхности и форми изглеждат като произведение на изкуството, но всъщност те могат да бъдат приготвени от всеки и не изискват някакви много сложни приготовления. Въпросът е: от къде да вземете идеята само?

Редакционният ни колектив има няколко примера специално за вас, които можете да превърнете в нещо грандиозно от лист тесто за сладкиши. Потърсете вдъхновение и разбира се, зарадвайте хората, които обичате, купете няколко кори готово тесто и запретвайте ръкави

 

Тестени закуски и сладкиши

Тук въпросът не е в метода на подготовка, който почти винаги се ограничава до два етапа (първият е да се обвие в тестото, вторият да се изпече), а комбинацията с продукти . Може би ще откриете няколко нови?

 

Пържени яйца в тесто

Това е идеалната закуска! Едно нещо - една порция. Приготвя се за не повече от половин час, а през цялото това време фурната работи за вас.

Ще ви трябва:

тесто - 1 слой
яйце - 4 бр.
кашкавал - 70 гр
подправки - на вкус

яйце в тесто

Извадете тестото и нарежете на 4 части (диаметър около 10 см). Обърнете краищата на страните нагоре, за да се получи като лодка и ако имате време, оставете в хладилника за 20 минути. Ако не, печете веднага , оставяйки парчетата на разстояние няколко сантиметра. Печете 10 минути на 200 градуса и след това поръсете с кашкавал, чукнете 1 яйце вътре и добавете подправки на вкус, върнете във фурната, докато не стане готово

Розички от праскови

Изглежда, че такова удоволствие, като печене на праскови, изглежда сложно, а всъщност е фасулска работа! Прасковите се нуждаят единствено - да са тънко нарязани.

Ще ви трябва:

тесто - 1 пакет ( 500 г)
конфитюр (всякакъв може да използвате, но по-добре да е от праскова) - 130 грама
праскова - 3 бр.
пудра захар на вкус

Нарежете на ленти тестото. Всяка намажете с конфитюр от едната страна и на края поставете парче праскова. Внимателно сгънете лентите и ги поставете в мъфинови форми (ако няма метални или силиконови, използвайте хартиени за еднократна употреба). Печете 25 минути на 180 градуса и поръсете с пудра захар преди да сервирате. Просто, нали? Може да ги използвате като декорация на всеки един сладкиш или сладко сладко да си ги похапнете просто така.

Розички от праскови

Сирене пита с чесън

Flatbread буквално се превежда като "плосък хляб" , а най-успешната комбинация тук е сиренето и чесъна. Нещо като италианска фукача, но тестото е различно и сиренето може да е всякакво - в идеалния случай се нуждаете от моцарела.

Ще ви трябва:

тесто - 1 лист
чесън - 3 скилидки
моцарела - 100 гр
Gorgonzola или Dorb (или някакъв ваш любим сорт сирене) - 30 гр
кимион - 0,5 ч.л
розмарин - 0,5 ч.л.
Сол и черен пипер - на вкус

Сирене пита с чесън

Покрийте тавичката с хартия за печене и я намажете с растително масло. Сложете тестото и печете 10 минути на 200 градуса, докато не го приготвите наполовина. След това извадете и поръсете с настърган чесън, поне два вида сирене, сол и черен пипер, поръсете с мащерка, розмарин и го изпратете на фурната за още 10 минути. Вкусното хлебче е готово! Сервирайте нарязано на квадрати.

Кроасани с шоколад

Разтопете шоколад или просто използвайте течен от магазина , за да приготвите традициония френски сладкиш.

Ще ви трябва:

тесто- 2 листа
течен шоколад 150 g
яйце - 1 бр.

Леко навийте тестото и го нарежете на 6 триъгълника. За всеки се нуждаете от 1 супена лъжица течен шокоалд. След като го поставите на тестото, веднага обвийте кроасана от основата до върха му. Повторете това 6 пъти, поставете ги в омазнена тавичка за печене, намажете ги с разбито масло с яйце и печете в продължение на 20 минути на 180 градуса. Ако се страхувате, че вашето тесто ще се отвори по време на готвене , обвийте ръбовете на кроасаните.

кроасани с шоколад

Руло с гъби

Готварски пайове от готово тесто са удоволствие за всеки. Те съчетават перфектно плодови пълнежи, пиле, сирена от всякакъв вид и, разбира се, гъби.

Ще ви трябва:

тесто - 2 листа
печурки - 700 гр
готварска сметана - 200 мл
масло - 15 гр
чесън - 1 скилидка
яйце - 1 бр.
подправки- на вкус
Сол и черен пипер - на вкус

Запържете големите нарязани гъби с чесън и масло на висока температура. Добавете сметаната с непрекъснато разбърквайте на огъня за още 7 минути. Това ще бъде сочен пълнеж за рулото ви.

руло с гъби

Покрийте тавичката с пергаментна хартия (препоръчително е да я омазните с масло). Поставете лист тесто върху хартията, разстилайте пълнежа върху нея и покрийте с втори слой тесто. Затворете краищата, намажете с яйцето и изпечете във фурната за 30 минути на 180 градуса. Сервирайте горещо и със свежи подправки

 

Пържени понички

Те са сладки, те са хрупкави, те са просто невероятни! Това са най-бързите понички в света, защото тестото е готово и просто трябва да ги изпържите само.

Ще ви трябва:

тесто - 2 листа
мляко - 4 супени лъжици
екстракт от ванилия - 2 ч.л.
пудра захар - на вкус
масло за готвене 

Всичко, от което се нуждаете, е да изрежете пръстените от тестото (използвайки кръгли форми с различни размери) и да ги изпечете в горещо масло. Потопете поничките във ванилова глазура, която ще получите чрез смесване на млякото, ванилията и пудра захарта .Ако нямате екстракт, използвайте ванилин и увеличете количеството мляко с една супена лъжица.

пържени понички

Кифлички с пиле

Кифличките можете да направите с всичко, но ние се спряхме на пилешко филе?

Ще ви трябва:

тесто - 2 листа
пилешко филе - 2 бр.
лук - 0.5 бр.
яйце - 1 бр.
подправки - на вкус
Пипер и сол - на вкус

Първо, сварете пилешкото филе. Извадете пилето и нарежете на малки парченца и оставете бульона от тенджерата или замразете в хладилника за резерва.

Смесете месото със зеленчуци и ситно нарязан лук, добавете пипер и сол по ваш вкус. Поставете пълнежа върху тестото и навийте равномерно на ролки. Нарежете на парчета, намажете с разбитото яйце и изпратете да се пекат във фурната за 20 минути на 200 градуса.

Кифлички с пиле

Както вече казахме, за нас е удоволствие да приготвяме такива вкусотии толкова бързо.

Такава колекция от рецепти винаги трябва да ви бъде под ръка. Запазете я и споделете с вашите приятели!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft