Най- лесните соленки, които може да си направите сами и да докарате вкусът от детството си у дома

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най- лесните соленки, които може да си направите сами и да докарате вкусът от детството си у дома
Най- лесните соленки, които може да си направите сами и да докарате вкусът от детството си у дома
24318
Най- лесните соленки, които може да си направите сами и да докарате вкусът от детството си у дома
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Колкото и да е зашеметяващо разнообразието от сладкиши в съвременните магазини, най-вкусните са останали в нашето детство . Някой си припомня тортите на мама, други са носталгични по бабини торти. Оттогава си спомням рецептата, която ще готвя дори със затворени очи. Толкова обичам майонезените бисквитки .

Много хора го наричат ​​масленки . Всъщност такива печени изделия са хрупкави и ронливи по специален начин. Сервирам го на масата с горещо какао с мляко. В това има нещо уютно и домашно, не сте ли съгласни? Ако зад прозореца има киша и студ, бисквитки с майонеза ще ви развеселят!

 

Съставки

Майонеза 200 гр

Масло 200 гр

Захар 200 гр

Яйце 2 бр.

Пшенично брашно 4 чаши по 200-250мл

Бакпулвер 0,5 ч.л.

Ванилия 1 ч.л.

 

Подготовка

Замесете с хладноти масло брашното. След това към масата добавете яйца, майонеза, ванилия и обикновена захар. И накрая бакпулвер. Замесете меко и еластично тесто.

Прехвърлете го в купа и покрийте с найлоново фолио. Изпратете тестото в хладилника за 30 минути. Прекарайте тестото през месомелачка с дюза като на снимката.


Можете също да използвате приставката за вермицели. След това ще трябва да свържете няколко тръби към една бисквитка. Покрийте с лист за печене тавичката. Поставете заготовките върху нея.

Гответе тестени бисквитки във фурна, загрята до 180 градуса за около 20 мин. Ще видите кога са готови. В момента, в който станат румени и ще започнат да излъчват приятна миризма.

Поръсете готовите бисквитки с пудра захар и сервирайте. Ще бъде вкусно и ронливо дори 2 дни след готвене. Но разбира се няма да продължи толкова дълго. Кажете ни какъв вид сладки за чай се приготвят във вашето семейство? Очакваме с нетърпение да чуем за вашия опит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft