Този фантастичен есенен десерт е лесен за приготвяне и ще имате възможност да се насладите на сладкия вкус и аромата на ябълките.
230g тесто
2 големи ябълки, обелени
110g масло
1 ½ чаша захар
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
1 чаена лъжичка канела
230ml лимонада
Загрейте фурната на 180 градуса.
В тавата нанесете малко олио, за да не залепне тестото.
Нарежете ябълките на 8 равни части, докато получите 16 броя от двете ябълки.
Тестото разделете на 16 части, като триъгълници. В краищата на триъгълниците поставете парчетата ябълки. Навийте триъгълниците, докато напълно не препокриете парчетата ябълки и ги подредете в тавата.
Разтопено маслото и в него сложете захарта, екстракт от ванилия, канела - добре разбъркайте, докато сместа се обедини. Нанесете върху малките готови щруделчета.
След това добавете лимонадата
Печете щруделчетата при температура от 180 градуса, 35 - 40 минути, докато не получат златист цвят.