Най- лесният начин да си направите домашно кисело мляко

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най- лесният начин да си направите домашно кисело мляко
Най- лесният начин да си направите домашно кисело мляко
107636
Най- лесният начин да си направите домашно кисело мляко
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Колежката се похвали, че е получила машина за кисело мляко за рождения си ден. Тя дори не може да си представи как е живяла без нея. В крайна сметка продуктите в магазините сега изглеждат напълно изкуствени. Що се отнася до мен, машината за кисело мляко е един от онези кухненски уреди , които искате да подарите на някого. А домашно кисело мляко от мляко може да се направи дори и в тенджера.

Попаднах на тази рецепта в блог . Не съм сигурна, че всички ориенталски домакини правят домашно кисело мляко от мляко по този начин, но реших да рискувам. Продуктът се оказа доста гъст, приятна консистенция и неутрален вкус. Предпочитам да добавя добавки на последния етап от готвенето.

Съставки

Мляко 5 л

мая 3 ч.л

 

Подготовка

Авторът на рецептата твърди, че дори и магазинното мляко е подходящо за приготвяне на кисело мляко. Но лично аз го купих на пазара. Изсипете мляко със стайна температура в тенджера.
Оставете млякото да заври на среден огън, варете 15 мин. След това отстранете млякото от котлона, изсипете го в буркани. Оставете млякото да се охлади до 45 градуса.


Температурата се контролира най-добре с кухненски термометър. В отделна купа се събира 1 с.л мляко от всяка кутия. Добавете маята към млякото в купичката. Разбъркайте.
Когато маята се разтвори, разпределете получената маса равномерно върху бурканите. Покрийте бурканите с хартиени кърпи и поставете капаците отгоре. Не е нужно да ги затягате. 


Покрийте бурканите с одеяло или няколко кърпи и ги оставете на стайна температура за една нощ. На следващата сутрин киселото мляко ще бъде готово. След това трябва да го съхранявате в хладилник. 

Това домашно кисело мляко е идеално с овесени ядки или гранола за закуска. Неутралният вкус на продукта ще се озари със сладко и мед. Можете обаче да добавите всякакви добавки, след като млякото заври. Опитайте и споделете резултатите с нас!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft