Специалният вкус на мини пиците е заради плънката от гъби. Постоянно дръжте във фризера си запаси от сварени гъби.
Гъбите печурки са безопасни и са доста по-лесно смилаеми, даже и от децата.
Името на това ястие се среща по различни начини: топли сандвичи, мързеливи пайове, бързи пици. Но същността остава една и съща: това е засищащо и вкусно ястие, което може да се приготви за няколко минути с прости и достъпни продукти. Мързеливите пици са подходящи за закуска или за между отделните хранения.
Горещи сандвичи на тиган
150-200 грама гъби
150 грама колбас или шунка
1 глава лук
50 грама кашкавал
1 картоф
1 яйце
1 нарязан хляб
сол
пипер
Приготвяне:
Нарежете колбаса или шунката на малки кубчета. Нарежете лука на ситно. Обелете картофа и го настържете на средно ренде. Настържете кашкавала. Гъбите смелете в месомелачка. По-добре е да си направите заготовка предварително, за да не отделяте твърде много време. Смесете колбаса, лука, картофа и настъргания кашкавал в съд. Добавете яйцето. Посолете и овкусете с черен пипер на вкус. Смесете всичко добре.
На всяко парче нарязан хляб сложете една супена лъжица от плънката и я разпределете равномерно по цялата повърхност.
Налейте в тенджерата малко растително олио и го оставете да се нагрее. Поставете мързеливите мини пици с плънката надолу. Запържете ги само от едната страна в продължение на 2 минути.
След като ги махнете от котлона, трябва незабавно да ги сервирате на масата и да се насладите на вкуса им. Може да ви изглеждат като обикновени сандвичи, но са едно пълноценно ястие. А и вкусът им е отличен!