Най- мързеливите тиквички по холандска рецепта, които сте яли. А колко са вкусни, алеле майко! (ВИДЕО)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най- мързеливите тиквички по холандска рецепта, които сте яли. А колко са вкусни, алеле майко! (ВИДЕО)
Най- мързеливите тиквички по холандска рецепта, които сте яли. А колко са вкусни, алеле майко!...
560452
Източник: http://www.topactualno.com/
Най- мързеливите тиквички по холандска рецепта, които сте яли. А колко са вкусни, алеле майко!  (ВИДЕО)
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сред многото рецепти с тиквички, сега ще научите как да приготвите действително скоростни и мързеливи тиквички с зеленчуци по холандска рецепта

 

Дозата за една малка тавичка е следната:

1 зелена тиквичка

1 жълта тиквичка

1 обелен картоф

1 домат

сирене Гауда или кашкавал, може и пармезан

олио или зехтин

сол

 

Начин на приготвяне:

Измийте и нареже тиквичките на тънки кръгчета.

Обелете и нарежете картофа на тънки кръгчета.

Разрежете домата на 2 половинки и всяка нарежете на тънки полукръгчета, както е показано на снимката.

Намажете тавичката с олио или със зехтин.

Започнете да нареждате в редица изправени кръгче зелена тиквичка, кръгче картоф, кръгче домат, кръгче жълта тиквичка.

По този начин ще оформите няколко редички, зависи колко е голяма вашата тава.

Ако имате голяма тава, използвайте двойна доза зеленчуци.

Така трябва да нарежете вашите тиквички, картоф и домат

Посолете ги със сол. Може да им сложите черен пипер и друга подправка, която харесвате.

Сложете във фурната да се пекат.

Малко преди да извадите вашите тиквички, наръсете с настъргано сирене Гауда, кашкавал или пармезан.

*********

Подреждате в тавичката и сложете да печете

На видеото има друга любопитна рецепта с тиквички.

Видеото е на английски, но гледайки как Лиз приготви апетитните тиквички, няма да имате проблем и вие да ги сготвите.

 

Необходими продукти:

тиквички – може жълти и зелени, или само от 1 цвят; броят зависи от големината на вашата тавичка

1 глава кромид лук

олио – зехтин

сол

черен пипер

галета

пармезан – ако нямате, използвайте кашкавал

 

Приготвяне:

Измийте и нарежете на тънки кръгчета всички тиквички. По същия начин нарежете лука.

Объркайте ги със зехтин (олио), сол и черен пипер.

Може да го направите директно в тавичката, може да ги овкусите в купа и после да ги изсипете в тавичката.

Смесете равни количества галета и пармезан. Наръсете тиквичките и изпечете.

Ако използвате настърган кашкавал, него трябва да сложите малко преди да извадите тавичката от фурната.

Да са ви сладки полезните и вкусни тиквички!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft