Предлагаме рецепта за отлични зеленчукови кюфтета за бързо хапване. Сложите ли ги веднъж на масата никой няма да иска вече да вкуси нещо друго. Приличат малко на бухтички
Между другото, тиквичките не трябва да са много големи и дебели, така че да не се разтекат из тигана. Вземете млади, средно големи.
съставки
Пшенично брашно 8 супени лъжици
кисело мляко 6 супени лъжици
сода 1 ч.л.
Соев сос 4 супени лъжици
Яйце 2 броя
захар 2 ч.л.
Слънчогледово масло 4 супени лъжици
тиквички 2 броя
подготовка
Смесете киселото мляко със содата, добавете соевия сос, захарта и яйцето. Добавете брашно, разбъркайте с вилица, така че да няма бучки. Нарежете тиквичките на кръгчета до 1 сантиметър широки. Поставете на вилица, накиснете тиквичките в тестото и се запържете в предварително добре загрят тиган с растително масло.
Първо пържете от едната страна, а когато тестото се хване, обърнете го, намалете, покрийте и изпържете от другата страна, докато не стане готово. Поставете пържените тиквички на хартиена кърпа, за да абсорбирате излишната мазнина.
Сервирайте тиквички като предястие със заквасена сметана или като гарнитура към месото, рибата, пилето.