Както всеки в кралското семейство , принц Уилям внимателно следи диетата си, но дори и такъв волеви човек има малките си слабости. Уилям е истински сладкоман, макар че може да устои на различни сладкиши, но не и на любимата му шоколадова торта .
На сватбата на принца и очарователната Кейт Мидълтън сладкарите приготвяха точно такава сладост. Уилям обича шоколадов десерт още от детството си, от времето на сладкия чай с любимата си баба. Опитайте кралския десерт и вие!
съставки
Млечен шоколад 100 g
захар 100 g
масло 100 g
Яйце 1 брой
курабийки или бисквити 200 g
подготовка
Разчупете курабийките или бисквитите на малки парченца. Разтопете шоколадът на водна баня.
В дълбока купа смесете омекотеното масло със захарта, разбъркайте съставките, докато сместа стане бяла и захарта напълно се разтвори. За това са ви необходими приблизително 5 минути. Разбийте в получената маса яйцето, разбъркайте добре всичко, добавете разтопения шоколад и парчетата бисквити. Разбъркайте добре съставките.
Внимателно прехвърлете шоколадната маса в матрица (приблизително 20 см в диаметър),оформете я добре и я изпратете във фризера за 1 час, за да стегне
Можете да украсите тортата с оригиналния шоколадов "паяк". Вземете още 100 г черен шоколад, разтопете го във водна баня и го изсипете в сладкарски шприц. Начертайте пергамента за печене, както е показано на снимката.
Оставете декорацията да се втвърди, след това леко я преместете на върха на десерта и я поръсете с какао на прах.
Украсете тортата, колкото искате. За тази цел можете да използвате бисквити от трохи, шоколадови бонбони и да направите глазура, стопявайки 100 г тъмен шоколад с 1 супена лъжица слънчогледово масло. Дайте воля на въображението! Не забравяйте да споделите такава проста рецепта с приятелите си!