Най- обикновената торта ми е и най- любима, още от дете си я правя сама и никога не ми омръзна

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най- обикновената торта ми е и най- любима, още от дете си я правя сама и никога не ми омръзна
Най- обикновената торта ми е и най- любима, още от дете си я правя сама и никога не ми омръзна
21099
Най- обикновената торта ми е и най- любима, още от дете си я правя сама и никога не ми омръзна
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Приготвяне на лесен десерт с обикновени вафли

Необходими продукти

обикновени вафли - 10 бр.
ванилов пудинг на прах - 2 пакетчета
прясно мляко - 1 л.
захар - 8 с.л.
краве масло - 30 г
смлени орехи - 2-3 с.л.
шоколад - ½ бр.

 

Начин на приготвяне

Изсипваме съдържанието от пакетчетата в купа, добавяме захарта и около 100 мл студено прясно мляко. Разбъркваме хубаво.

Слагаме прясното мляко на огъня да заври, след което го сваляме и на тънка струйка прибавяме разтворения пудинг, като бъркаме непрекъснато. Връщаме обратно на огъня и варим, бъркайки, докато се сгъсти. Сваляме от огъня и слагаме маслото, като разбъркваме енергично, за да се разтопи.

Изсипваме на дъното в тавичка малко от пудинга и го разпределяме равномерно. Нарязваме всяка вафла на 4 парчета и подреждаме един ред вафли върху пудинга.
Върху тях изсипваме още пудинг и подреждаме втори ред парчета вафли. Отгоре завършваме с пудинг, върху който поръсваме смлени орехи и настърган шоколад. Оставяме десерта на студено за една нощ.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft