Картофите се наричат втори хляб и то не без причина. Вкусните картофи са включени в диетата на мнозинството, като се приемат под най-различни форми. Има толкова много варианти за готвенето им, че може да бъдат и първо и второ ястие, и гарнитура, и дори десерт!
Единственото неудобство при приготвянето на тази култура е нейното почистване, но в нашия случай то не е необходимо. Днес имаме за вас една проста рецепта за картофи , които нямат равни по своята лекота.
Съставките
картофи 8 бр
кашкавал 50 g
масло 30 g
майонеза 1 супена лъжица
копър на вкус
сол на вкус
чесън на вкус
подготовка
Оставете парче масло на стайна температура. Измийте картофите и надупчете с вилица на няколко места.
Докато картофите се пекат, настържете кашкавала и го смесете с омекотеното масло, майонезата и копъра. Разделете сместа на 8 равни топки. На готовите картофи направете разрези с кръстосана форма, като отрежете до 1 см от пулпата, като стигнете почти до средата. Можете просто да направите дълбоки разрези. Поставете топче от сместа вътре и поставете картофите за още 2 минути във фурната или микровълновата.
Ще получите истински шедцовър . Понякога се пече във фолио, така че пълнежът да не се разпространява много. Между другото, можете да импровизирате със самия пълнеж: добавете повече сирене, свинска мас вместо масло или наденица. Печените картофи със сирене ще бъдат отлично гарнитура към месото ви!