Хрупкави отвън и сочни отвътре – тези панирани хлебни рулца са идеални за закуска или вечеря, а можете да ги напълните с каквото пожелаете. Нашето предложение е да комбинирате бананови резенчета с шоколадово-лешников крем (Нутела). Изборът е ваш, а ние сме сигурни, че няма да ви оставят безразлични.
Хрупкави панирани рулца
Необходими съставки:
10 филии хляб
40 грама масло
10 супени лъжици течен шоколад (Нутела)
резени банан
3 яйца
3 супени лъжици прясно мляко
½ чаена лъжичка канела
Начин на приготвяне:
1. Нарежете хляба на филийки и отстранете кората. С помощта на точилка разточете всяко от парчетата.
2. Намажете парчетата с масло и течен шоколад, подредете тънки резени банан, след което ги навийте на руло.
3. Потопете рулцата в смес от яйца, мляко и канела, след което ги изпържете.
Да ви е сладко!
Предложения за пълнеж:
Сладък вариант
Фъстъчено масло + пюре от кестени
рикота + настъргана портокалова кора
шоколадов крем + череши
Солен вариант
Пиле + гъби + спанак
Телешко + гъби
Сьомга + рикота + маслини
Кайма + доматен сос