Най-важната съставка, да не се напукат яйцата при варене

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Най-важната съставка, да не се напукат яйцата при варене
379988
Снимков материал: pixabay.com
Най-важната съставка, да не се напукат яйцата при варене

Случвало ли ви се е да установите, че всички яйца, които сте сварили за Великден, са се напукали? Вижте как да сварите перфектните яйца, без да се счупят:

Преди да пристъпите към варенето на яйцата, извадете ги от хладилника поне 1-2 часа по-рано, за да престоят и да изравнят температурата си с тази на стаята. Тогава можете да преминете към варенето им.

Когато поставяте яйцата в съда, в който ще ги варите, не ги пускайте рязко и от високо, а внимателно ги наредете на дъното.

Важно е кога ще сложите яйцата във водата.

Някои препоръчват да го направите, след като водата заври, но повечето съвети са свързани с поставянето на яйцата в  студената вода.
 

Яйцата задължително се поставят на един ред, само по дъното на съда, в който ги варим. Водата трябва да бъде около един пръст над яйцата.


Най-доброто превантивно средство против напукване на яйца е оцетът. Сложете няколко супени лъжици в тенджерата преди да е завряла водата.

Добавянето на сол пък няма да позволи на част от белтъка да изтече, ако случайно някое от яйцата се спука.

Яйцата задължително се варят на бавен огън.

След като водата кипне, намалете котлона и оставете водата да къкри. Нужни са ви 8-10 минути, за да бъдат готови.

 

И накрая още един начин на варене на яйца, който гарантира, че няма да се напукат:

Яйцата стоят на котлона само докато водата в тенджерата заври, след което се свалят от огъня, тенджерата се похлупва и остава така в продължение на 17 минути.

След това яйцата се прехвърлят в купа пълна с вода и лед!

Важно е да се ползват определен брой яйца и определено количество вода, както и това да се спази точно времетраенето на престоя в горещата и студената вода.

Получават се перфектно сварени яйца!!! Жълтъкът е с чудесен жълт цвят, без тъмен ореол, който се получава когато яйцата се варят повече от необходимото.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft