22 Декември 2012
160084
Ракия може да бъде направена от най-различни плодове, зеленчуци, зърнени култури и голяма част от хората си я произвеждат у дома. Добре позната е у нас, не само в чистия си вариант, а също и като греяна.
Да се направи греяна ракия се иска известен опит. Защото мнозина начинаещи често се излагат - ту не уцелват пропорцията ракия-подсладител (захар или мед), ту сгрешават температурата или времето, ту не са намерили подходящия съд. Грешки има всякакви.
Градусът може да падне и ако допуснете ракията да ври. Затова нека видим някои основни правила, достъпни за всеки, който иска да зарадва гостите си с този нашенски специалитет.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари