Най-вкусната домашана торта става с кондензирано мляко: кремът попива идеално в блатовете, просто...
18 Ноември 2018
115408
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
В днешно време сладкарниците изобилстват с какви ли не вкусотии, но много от вас сигурно копнеят по вкуса на домашните торти от едно време - с висок, пухкав блат , целия пропит от сочен и нежен крем .
Ние не можем да останем равнодушни към това желание, затова днес ще ви представим рецептата на една от най-вкусните и лесни домашни торти . Рецептата е руска, а резултатът - най-въздушно пухкавата торта, пропита от нежен сметанов крем ! Как да не се влюбиш!
ДОМАШНА ТОРТА СЪС ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА
Продукти:
- 100 гр. масло
- 2 яйца
- 200 гр. кондензирано мляко (" Сгущенка " - има го в руските магазини)
- 1 ч.л. бакпулвер
- 8 супени лъжици брашно
- 700 гр. заквасена сметана с 20% масленост
- 100 гр. пудра захар
- 1 с.л. какао на прах
Приготвяне:
- Размекнете маслото на стайна температура и разбийте заедно с яйцата. Продължавайки да биете, добавете кондензираното мляко. Пресейте брашното с бакпулвера и с шпатула го добавете в маслената смес. Тестото трябва да е с консистенция като гъста заквасена сметана. Разделете сместа наполовина, добавете какао в една от частите, разбъркайте.
- Загрейте фурната на 180 градуса. Изсипете една част от тестото във форма с подвижно дъно, намазана с растително масло. Другата част от тестото изсипете в друга форма със същите размери. Ако фурната ви позволява, можете да изпечете двата блата едновременно (около 20 минути).
- Внимателно извадете готовите блатове от формите. Когато се охладят, подравнете ръбовете, като ги отрежете (0,5-0,7 mm). Нарежете двата блата на две половини, така че да се получат 2 тъмни и 2 светли блата.
- Направете крема. За целта за няколко минути разбивайте заквасената сметана с пудра захар.
- Поставете един светъл блат върху тортена чиния, намажете със сметана, покрийте с кафяв блат и намажете отново обилно с крем. Продължете да сглобявате тортата в този ред. Върху последния блат направете дупки с вилица, намажете го с останалия крем, намажете с крем и страниците на тортата, и поръсете щедро с трохите от изрезките на блатовете. Поставете тортата в хладилника за най-малко 4 часа.
Ако желаете, можете да добавите нарязани орехи към трохите или между блатовете на тортата - става още по-вкусно.
Добър апетит и не забравяйте да споделите рецептата с приятели!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари