Най-вкусната домашана торта става с кондензирано мляко: кремът попива идеално в блатовете, просто божествено!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-вкусната домашана торта става с кондензирано мляко: кремът попива идеално в блатовете, просто божествено!
Най-вкусната домашана торта става с кондензирано мляко: кремът попива идеално в блатовете, просто...
115408
Най-вкусната домашана торта става с кондензирано мляко: кремът попива идеално в блатовете, просто божествено!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

В днешно време сладкарниците изобилстват с какви ли не вкусотии, но много от вас сигурно копнеят по вкуса на домашните торти от едно време - с висок, пухкав блат , целия пропит от сочен и нежен крем

Ние не можем да останем равнодушни към това желание, затова днес ще ви представим рецептата на една от най-вкусните и лесни домашни торти . Рецептата е руска, а резултатът - най-въздушно пухкавата торта, пропита от нежен сметанов крем ! Как да не се влюбиш!

домашна торта

ДОМАШНА ТОРТА СЪС ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА

Продукти:

Приготвяне:

  1. Размекнете маслото на стайна температура и разбийте заедно с яйцата. Продължавайки да биете, добавете кондензираното мляко. Пресейте брашното с бакпулвера и с шпатула го добавете в маслената смес. Тестото трябва да е с консистенция като гъста заквасена сметана. Разделете сместа наполовина, добавете какао в една от частите, разбъркайте.
    торта със заквасена сметана
  2. Загрейте фурната на 180 градуса. Изсипете една част от тестото във форма с подвижно дъно, намазана с растително масло. Другата част от тестото изсипете в друга форма със същите размери. Ако фурната ви позволява, можете да изпечете двата блата едновременно (около 20 минути). 
  3. Внимателно извадете готовите блатове от формите. Когато се охладят, подравнете ръбовете, като ги отрежете (0,5-0,7 mm). Нарежете двата блата на две половини, така че да се получат 2 тъмни и 2 светли блата.
    торта сметанник
  4. Направете крема. За целта за няколко минути разбивайте заквасената сметана с пудра захар.
  5. Поставете един светъл блат върху тортена чиния, намажете със сметана, покрийте с кафяв блат и намажете отново обилно с крем. Продължете да сглобявате тортата в този ред. Върху последния блат направете дупки с вилица, намажете го с останалия крем, намажете с крем и страниците на тортата, и поръсете щедро с трохите от изрезките на блатовете. Поставете тортата в хладилника за най-малко 4 часа.
    крем със заквасена сметана
    домашна торта със заквасена сметана

Ако желаете, можете да добавите нарязани орехи към трохите или между блатовете на тортата - става още по-вкусно.

Добър апетит и не забравяйте да споделите рецептата с приятели!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft