Най-вкусната плодова торта - ама наистина!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Най-вкусната плодова торта - ама наистина!
Най-вкусната плодова торта - ама наистина!
admin
Добавена от: admin
51534
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:

1 кг ябълки
5 супени лъжици захар
5 яйца
5 супени лъжици захар за ябълките
5 супени лъжици брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер

За крема:

1 литър прясно мляко
6 яйца
5 супени лъжици нишесте
5 супени лъжици брашно
10 супени лъжици захар
3 пак. ванилова захар
125 гр. масло или маргарин
600 гр. пресни череши или от компот
бита сметана за декорация

Това е наистина една от най-добрите плодови торти, която някога сте опитвали. Вероятно ще ви се стори странно съчетанието от ябълка и череша, но трябва да ви кажем, че резултатът е просто  фантастичен! 

Първо обелете ябълките и ги нарежете на филийки.
Сложете ги в тава за печене с диаметър 27 см, поръсете ги със захар и ги запечете на 200 градуса за 15 минути.
Върху тях излейте предварително разбитата смес за тестото и печете всичко заедно още около 20 минути на 180 градуса.
Обърнете изпечения блат, така че ябълките да дойдат отгоре. Не е необходимо на мажете формата за печене.
За крема разбийте яйцата, захарта, брашното, нишестето и ваниловата захар с 200 мл прясно мляко, и добавете към останалата част от млякото. Сварете на гъст крем. В горещия крем разбъркайте маслото или маргарина. 
Сложете блата в тортена форма с пръстен и отгоре залейте с крема. .
Върху крема подредете черешите (не ги смесвайте с крема, защото ще го оцветят).
Оставете тортата да се охлади и да стегне. След това махнете пръстена на формата. 
Украсете с много сметана.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft