Омесете тесто от посочените продукти: в купа разбъркайте всички съставки и месете, докато получите фина, хомогенна смес. Тестото се покрива и се оставя да втаса около 30 минути. Втасалото тесто разделете на 3 части и всяка част разточете на тънък диск. С помощта на нож за рязане пица нарежете тестото на тънки пръчици (за по-лесно първо прехвърлете тестото в тава за печене, а след това го нарежете). Прехвърлете пръчиците в намаслена тава за печене и ги оставете да почиват 10-тина минути. Преди печене ги намажете с малко вода и олио и наръсете със сусам, сол и червен пипер.
Печете в предварително загрята фурна на 230 градуса около 10 минути, като внимавате да не загорят - не е необходимо дълго печене.
Поръсете готовите гризини със сирене, кашкавал или др. и ги сервирайте.