Най-вкусната рецепта за туршия БЕЗ КОНСЕРВАНТИ! Цяла зима вадим от килера и ядем - пълна с витамини и пробиотик Туршия всичко по две:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-вкусната рецепта за туршия БЕЗ КОНСЕРВАНТИ! Цяла зима вадим от килера и ядем - пълна с витамини и пробиотик Туршия всичко по две:
Най-вкусната рецепта за туршия БЕЗ КОНСЕРВАНТИ! Цяла зима вадим от килера и ядем - пълна с...
826
Източник: За Жената
Най-вкусната рецепта за туршия БЕЗ КОНСЕРВАНТИ! Цяла зима вадим от килера и ядем - пълна с витамини и пробиотик Туршия всичко по две:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Най-вкусната домашна туршия без консерванти, имам рецептата отдавна и не минава година, без да я направя! Много лесно се помни, защото почти от всички продукти се слага "по две" - 2 кг домати, 2 кг чушки и т.н. Освен това не се използват консерванти, което запазва витамините в зеленчуците, а освен това, както знаем, туршията е естествен пробиотик, което е добре дошло през зимния сезон! Давам ви моята рецепта за Туршия всичко по две :

Туршия всичко по две

Продукти:

  • 2 кг домати (може зелени, розови или червени),
  • 2 кг чушки,
  • 2 кг карфиол,
  • 2 кг моркови,
  • 2 кг краставици.

За саламурата:

  • сол - малко повече от на вкус (т.е.
като опитате, трябва да ви се стори пресолена)
  • вода - колкото може да се събере в купата, пълна със зеленчуци
  • Начин на приготвяне: 

    Измийте добре зеленчуците. Срежете чушките отгоре леко с нож. Набодете доматите на 2-3 места. Отрежете краищата на краставиците. Разделете карфиола на едри цветчета. Обелете моркова и леко отрежете краищата.

    зеленчуци в кофа

    Снимка: YouTube

    Поставете найлонов плик в голяма купа или кофа, така че краищата леко да излизат извън съда. Наредете зеленчуците: ред краставици, моркови, чушки, домати и карфиол. Повтаряйте подреждането, докато изразходвате съставките.

    Напълнете съда с вода. След това изсипете водата в друг съд и добавете морска сол, така че саламурата да е малко по-солена от обикновено. Разбъркайте добре, за да се разтвори солта. Не е необходимо саламурата да се вари. Приготвената саламура се връща в купата със зеленчуците. По време на мариноването зеленчуците ще поемат излишната сол. Оставя се на студено да се маринова.

    туршия в кофа

    Снимка: YouTube

    Забележка: Завържете найлоновия плик отгоре - така зеленчуците ще останат под саламурата и няма да се образува бяла повърхност. Когато туршията втаса и започнете да я хапвате, трябва да намалите нивото на завързване на плика, така че зеленчуците винаги да са под течността.

    туршия всичко по две

    Снимка: YouTube

    Да ви е сладко!

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft