Пригответе изключителна торта от бутер тесто , която е невероятно вкусна дори и без яйца. Не е твърде сладка, така че определено ще се хареса на почти всички. Ароматният пълнеж от горски плодове и кисело мляко допълват картинката за едно истинско вкусово блаженство! И така ето лесната рецепта за най-вкусната торта със сметана и кисело мляко:
Торта от бутер тесто с кисело мляко
Продукти:
500 г бутер тесто
вода
захар
За пълнежа:
250 г плодове (пресни или замразени)
2 супени лъжици захар
1 чаена лъжичка царевично нишесте
сокът от половин лимон
350 г бита сметана
250 г кисело мляко
3 супени лъжици пудра захар
Приготвяне:
От бутер тестото върху хартия за печене с помощта на ринга от форма за печене изрежете кръг с диаметър 22 см.
Останалото тесто около кръга нарежете на четвъртинки и отделете от тестения кръг.
Набодете кръга с вилица, намажете с вода и поръсете със захар.
От другото тесто изрежете кръг с диаметър 20 см и го разделете на 12 части.
Намажете нарязаното тесто с вода и поръсете със захар.
Поставете всички части от тестото във фурна, предварително загрята до 200°C, за 15-20 минути.
Сложете плодовете в по-малка тенджера, добавете захарта, добавете царевичното нишесте, изцедете лимоновия сок.
След като сместа заври, оставете да ври 2 минути.
Изсипете сметаната в по-голяма купа, разбийте до пяна, добавете захарта, разбийте отново, добавете киселото мляко и разбийте отново, докато масата се сгъсти.
Поставете кръга от тесто на дъното на тортена форма, намажете с част от получения крем и разпределете равномерно.
Добавете плодовата смес, нанесете още един слой крем, разпределете плодовата смес и отгоре поставете тестените триъгълници.
Сложете тортата в хладилник за 2-3 часа.
Натрошете останалото тесто на малки парченца и ги полепете отстрани на сладкиша. Накрая поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко!