1 пакет тънки кори за бисквитена торта
1,5 л прясно мляко
2 пудинга шоколад
200 гр. захар
4 супени лъжици брашно
2 супени лъжици нишесте
300 гр. шоколад за готвене
250 гр. млечен шоколад
3 пакетчета ванилова захар
200 гр. масло или маргарин
За глазурата:
50 гр. масло или маргарин
50 гр. млечен шоколад
100 мл сметана
Загрейте литър мляко, докато заври, след което объркайте в него разтворения в малко мляко пудинг с брашното, нишестето и захарта.
Когато кремът се свари, дръпнете от огъня и добавете шоколада да се разтопи. Първо се разбърква с дървена лъжица, а след няколко минути - с миксер.
Разбийте маргарина или маслото с ваниловата захар и добавете в охладения крем.
Мажете корите с по-дебел слой крем, докато свършат и корите, и кремът.
Накрая разтопете всички съставки за глазурата на водна баня и залейте цялата торта. Нарежете я на кубчета или правоъгълници и поднесете добре охладена.