Най-вкусните АРАБСКИ палачинки: Човек се учи докато е жив! Не се уморявам да ги правя:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-вкусните АРАБСКИ палачинки: Човек се учи докато е жив! Не се уморявам да ги правя:
Най-вкусните АРАБСКИ палачинки: Човек се учи докато е жив! Не се уморявам да ги правя:
4406
Най-вкусните АРАБСКИ палачинки: Човек се учи докато е жив! Не се уморявам да ги правя:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вкусни, меки, порести, идеални за малко разнообразие от обичайните палачинки. Това са най-вкусните Арабски палачинки , чиято рецепта ви каним да опитате днес.

Някои хора харесват обикновени тънки палачинки, други харесват американски или японски палачинки, ано задължително опитайте арабските палачинки , които се правят с грис и мая, за да имат толкова много мехурчета.

Ето какво ви трябва:

Арабски палачинки

Продукти: 

2 чаши (от 200 мл) гореща вода

1 чаша мляко

1 чаша грис

2 чаши брашно

1 супена лъжица захар

1 чаена лъжичка сол

1 чаена лъжичка суха мая (1/2 саше)

1 ч.л.

бакпулвер

1 яйце

ванилова захар

Приготвяне:

Сложете две чаши топка/хладка вода в по-дълбок съд, добавете една чаша хладко мляко, една супена лъжица захар, една чаена лъжичка сол, половин пакетче суха мая и едно яйце, оставени на стайна температура. Разбъркайте с бъркалка, докато съставките се разтворят.

арабски палачинки на мехури

След това добавете чаша грис, разбъркайте и добавете две чаши брашно и половин пакетче бакпулвер. Най-добре е да пресеете брашното. Разбийте добре, докато всички съставки се хомогенизират и се получи гладка смес без бучки, с консистенция на течно кисело мляко.

смес арабски палачинки

Покрийте съда с прозрачно фолио и го оставете на топло място да ферментира за около час. През това време маята ще се активира добре и сместа ще се пени и ще удвои обема си. Разбърква се с лъжица и сместа е готова за пържене.

смес палачинки

Загрейте намазан с масло тиган с незалепващо покритие на среден огън, след което изпържете палачинки както обикновено, за няколко минути от двете страни до златисто. 

палачинки арабски

арабски палачинки в тигана

Да ви е сладко!

палачинки на балончета

меки арабски палачинки

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft