Най-вкусните бутчета с ориз се правят в буркан - по-лесно няма накъде! (Рецепта от свекърва ми)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-вкусните бутчета с ориз се правят в буркан - по-лесно няма накъде! (Рецепта от свекърва ми)
Най-вкусните бутчета с ориз се правят в буркан - по-лесно няма накъде! (Рецепта от свекърва ми)
103605
Най-вкусните бутчета с ориз се правят в буркан - по-лесно няма накъде! (Рецепта от свекърва ми)
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Имам голям късмет, че живея със свекърва си. Тази невероятна жена продължава да ме удивлява с кулинарните си умения. Всички ястия, които тя приготви, винаги са много необичайни и невероятно вкусни. Този път тя ни изненада с рецепта, която е видяла в YouTube, " бутчета с ориз в буркан ".

След като ги опитахме за първи път, толкова много ни хареса, че започнах да ги правя и аз, така че почти всяка седмица обядваме това. Месото се залива с много вкусен барбекю сос, а когато се изпече в буркана, в собствения си сок, запазва всички вкусове и става много сочно. Ето рецептата - опитайте и вие, пък после благодарете на свекърва ми:

Бутчета с ориз в буркан

Продукти: 

4 пилешки бутчета и/или 350 г свинско месо (врат)

1 чаена лъжичка сол

1 чаена лъжичка черен пипер на прах

1/2 чаена лъжичка сух босилек на прах (или риган)

2 чаени лъжички сладък червен пипер на прах

1 глава лук

2 супени лъжици олио

За ориза: 

250 г ориз

300 мл вода

1 чаена лъжичка сол

3 супени лъжици олио

1 морков

И още:

червен пипер

шишчета

1,5 - 3-литрови стъклени буркани

Приготвяне:

Нарежете месото на по-малки парчета и го сложете в дълбока купа.

Бутчетата сложете в отделен съд. Овкусете месото със сол, черен пипер, червен пипер, олио и една глава смлян лук. Разбъркайте добре с ръце, за да се разпределят равномерно подправките, а по желание добавете босилек, риган или друга подправка на вкус.

свинско и пилешко

мариновано месо

След като месото е приготвено по този начин, го оставете в хладилника за около 15 минути, за да се смесят всички вкусове. Междувременно измийте ориза в няколко води, след това го залейте с вода, посолете и го сварете за няколко минути.

варен ориз

ориз с моркови

През това време настържете един едър морков и го запържете в тиган в сгорещено олио. Прецедете полусварения ориз от водата и го добавете към морковите, след което ги запържете заедно. Когато се комбинират, с лъжица разпределете ориза равномерно в два по-големи стъклени буркана.

Извадете месото от хладилника, след което започнете да приготвяте шишчетата: нарежете една-две червени чушки на парчета колкото свинските парчета, след което наредете на клечката месо-чушка-месо. Бутчетата нанижете цели на пръчиците.

месо в марината

шишчета с чушка

Направете същото с останалите продукти (и шишчета), като използвате по една клечка за всяко шишче (не е необходимо). Поставете така приготвените шишчета в бурканите, а отгоре увийте отвора на буркана с алуминиево фолио.

шишчета в буркан

бутчета с ориз в буркан

Сложете бурканите в студена фурна, след което я включете на 180 градуса. От момента на загряване печете месото около 70 минути. След изминалото време отворете фурната и оставете бурканите вътре за още половин час.

бутчета с ориз в буркани

Когато оризът се свари, ще поеме вкуса на месото и ще стане невероятно вкусен. По този начин се получава отлична гарнитура и към двата вида месо едновременно. Месото става много сочно и пада от костта.

шишчета с ориз в буркани

месо с ориз в буркани

Подправките също придават вкус на скара. 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft